Onze Hotspots

door Maarten
hotspots

Wij zijn gek op alles wat te maken heeft met BBQ en (outdoor) eten en drinken, en houden daarnaast ook erg van reizen. Naast onze eigen pogingen om mooie en lekkere gerechten te maken, laten wij ons ook graag verwennen door mensen die hier echt verstand van hebben. In deze nieuwe rubriek delen wij onze hotspots, onze favoriete plekjes in binnen- en buitenland. Met verrassend vaak een culinair aspect. Hopelijk levert dit ook voor jou inspiratie op, veel plezier!

NEDERLAND

Brasserie LouLou – Cadzand, Zeeland

Mocht je toevallig in Zeeland zijn. Doe jezelf een plezier en stop even in Cadzand-Bad. Wij hebben hier ontzettend genoten van een perfecte Côte à los. Heel erg mooi plekje, vrijwel aan het strand, fijne atmosfeer en goede service. Als je een heel mooi stukje vlees wilt eten, niet over twijfelen en gewoon doen. De Côte à los is een echte aanrader en was subliem bereid. Je kunt natuurlijk naar een van de sterren restaurants gaan die Cadzand-Bad rijk is, maar dit is eigenlijk gewoon leuker (en veel goedkoper). De kok weet wat hij doet en het personeel is supervriendelijk. Heel fijn plekje. De (kleine) kannibalen die ik had meegenomen hebben de Côte à los tot op het bot afgekloven. Deze fijne hotspot bezoeken wij binnenkort zeker weer!

BBQ Buddiez: 🔥🔥🔥🔥

Website: https://www.brasserieloulou.nl

Tripadvisor: BrasserieLoulou

Instagram: @brasserieloulou

Rock City Brewing – Amersfoort

Erg gezellige brouwerij met brewpub en BBQ-food in Amersfoort. De naam is een leuke verwijzing naar de Amersfoortse bijnaam ‘de Keistad’. Gevestigd in een stoer, industrieel pand net iets buiten het centrum waar zij hun eigen speciaalbieren maken terwijl de chef in de open keuken lekker, niet te moeilijk BBQ-food maakt op de smoker. Hele mooie tapwand met keuze uit 21 biertjes. Je kunt hier genieten van een lekker biertje terwijl je kijkt naar de glanzende ketels van de brouwerij. Of je gaat lekker buiten op het mooie, (deels) overdekte terras zitten. Fijne, relaxte plek waar wij graag komen genieten van een Koene Ridder (mijn favoriet) en een mooie sparerib of burger. Verdient zeker een plek op ons lijstje met hotspots.

BBQ Buddiez: 🔥🔥🔥🔥

Website: https://rockcitybrewing.nl

Tripadvisor: Rockcitybrewing

Instagram: @rockcitybrewing

Drie fleschjes

Proeflokaal De Drie Fleschjes – Amsterdam

Ook wij gaan af en toe op bezoek in onze hoofdstad. Best een leuke stad, maar wel een heel klein beetje jammer van al die toeristen. Gelukkig is het nog steeds mogelijk om een echte oud Hollandsche kroeg te vinden in het hartje van onze hoofdstad. Vlakbij de Dam, net achter de Nieuwe kerk bevindt zich sinds 1650 Proeflokaal de Drie Fleschjes op de Gravenstraat 18. Het oudste proeflokaal van Amsterdam, waar je je weer een klein beetje in vroeger tijden kunt wanen.

Johannes staat hier sinds jaar en dag achter de tap en wij komen hier graag genieten van een lekker biertje of een van de tientallen jenevertjes die hier geschonken worden. Emma krijgt natuurlijk gewoon cola. Wat ons betreft een verborgen pareltje in de hoofdstad. Geniet van een drankje in de zon terwijl je kijkt naar een paar, lichtelijk verdwaalde toeristen die voorbij komen schuifelen. Erg fijne plek (hopelijk wordt dit niet letterlijk een van de hotspots), en onze favoriete kroeg in Amsterdam. Mocht je hier nog nooit geweest zijn, zeker een bezoekje waard!

BBQ Buddiez: 🔥🔥🔥🔥

Website: www.dedriefleschjes.nl

Tripadvisor: Dedriefleschjes

Instagram: @dedriefleschjes

Belgie

Balthasar – Brugge

Wij gaan erg graag op bezoek bij onze zuiderburen en met name Brugge is toch wel een van onze favoriete steden om te bezoeken. Heerlijke, autoluwe binnenstad, bijna alsof je door een schilderij van Anton Pieck loopt.

Een van onze favoriete tentjes voor ontbijt, lunch of voor het oplossen van een nijpend suikertekort is Balthasar. Een superleuk plekje in het centrum van Brugge (Sint-Amandsstraat 37) waar je jezelf kunt verwennen met de heerlijkste wafels, koffie, smoothies of gewoon toast met ei. En terwijl je wacht op je bestelling kun je je verwonderen over alle leuke spulletjes die in het restaurant staan uitgestald. Bijna alles is hier te koop. Erg leuk concept, waar wij graag komen genieten. Mocht je rond ontbijt of lunch in Brugge zijn, dan is dit zeker een aanbeveling!

BBQ Buddiez: 🔥🔥🔥🔥

Website: www.balthasarbrugge.com

Tripadvisor: Balthasar

Instagram: @balthasarbrugge

That’s Toast – Brugge

Een andere aanbeveling die op ons lijstje met hotspots zeker niet mag ontbreken is That’s Toast. Fantastische ontbijtjes, sapjes en heerlijke koffie vers bereid door de lokale barista. Staat vaak al een rij voor de deur, maar dat is in dit geval zeker een goed teken en de moeite van het wachten absoluut waard. Zou zomaar een van de beste ontbijtjes van Brugge kunnen zijn. Personeel is supervriendelijk en hebben in de zomer ook een fijne binnentuin. Absolute aanrader als je op zoek bent naar een fijn ontbijt of lunch in Brugge!

BBQ Buddiez: 🔥🔥🔥🔥

Website: www.thatstoast.com

Tripadvisor: That’s Toast

Instagram: @thats_toast

EUROPA

Bilbao – Baskenland, Spanje

Een van de hotspots die in dit rijtje zeker niet mag ontbreken is Bilbao. Fantastische stad voor de culinaire levensgenieter in het Spaanse deel van Baskenland. Op slechts anderhalf uur vliegen van Nederland. Baskenland heeft een duidelijk eigen cultuur en een eigen taal, die door ongeveer een kwart van de Basken actief gesproken wordt. Doe jezelf een plezier en combineer Bilbao met een bezoek aan San Sebastian voor een fantastische mini-vakantie. Een absolute aanrader!

Als je Bilbao bezoekt dan kunnen wij naast het standaard bezoek aan het Guggenheim zeker ook een fietstocht en de Gourmet Food Tour aanbevelen om het maximale uit je bezoek te halen. Mocht je echter op eigen houtje de stad willen verkennen, ga dan zeker even langs te gaan bij ons favoriete Cafe Iruna (sinds 1903) voor een drankje en een paar super lekkere pintxos (Baskische variant op tapas) in een fantastisch mooie bar.

Ook Sorginzulo op de Plaza Nueva in de Casa Nuevo (oude stad) is een absolute aanbeveling. Daarnaast mag natuurlijk een bezoek aan Calle Ledesma niet ontbreken. Deze straat is een grote staande receptie waar de locals hun drankjes en pintxos halen, supergezellig! En mocht je toevallig nog wat tijd over hebben dan is ook een bezoek aan Porto Viejo in het nabijgelegen Algorta absoluut de moeite waard. Dit is een oud vissersdorpje in een fantastische omgeving, waar je weer even tot rust kunt komen na alle drukte en gezelligheid van de stad. Veel plezier!

BBQ Buddiez: 🔥🔥🔥🔥🔥

OP ZOEK NAAR MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Trek gekregen en op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

BBQ-Buddiez gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer lezen