Gekarameliseerde uien van de BBQ

door Maarten
uien

Gekarameliseerde uien zijn heerlijk bij tal van BBQ gerechten. Een klassieke combinatie die wij eerder beschreven op deze site is natuurlijk in combinatie met een Ribeye sandwich, maar combineer het vooral ook eens met Picanha of Côte de Boeuf.

GEKRAMELISEERDE UIEN?

De zoete smaak van gekarameliseerde uien is heerlijk bij tal van BBQ gerechten. Zo vinden Emma en ik het heerlijk om dit te serveren in combinatie met vlees van de BBQ, zoals Ribeye, Picanha of Côte de Boeuf. Maar ook de combinatie met een broodje hamburger is fantastisch. Maak iedereen blij en ga vooral lekker experimenteren!

HOE MAAK JE DIT OP DE BBQ?

Maar hoe maak je eigenlijk die heerlijke ‘perfect’ gekarameliseerde uien op de barbecue? Het is eigenlijk super eenvoudig. Meer dan een kleine skillet (gietijzeren pan), een paar uien, wat honing en balsamicoazijn en natuurlijk een warme BBQ heb je eigenlijk niet nodig. Afhankelijk van jouw snijkunsten zou dit niet meer tijd moeten kosten dan een klein kwartiertje. Door onderstaande beschrijving te volgen kan dit fijne bijgerecht bijna niet meer mislukken!

uien

GEKARAMELISEERDE UIEN

Recept voor heelijk zoete gekarameliseerde uien. Smaakt fantastisch bij ribeye, cote de boeuf, hamburgers of andere BBQ vlees recepten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 3 personen

Benodigdheden

  • BBQ 200°C, direct
  • Skillet (gietijzeren pan), Ø15-20 cm

Ingrediënten
  

  • 2 zoete uien, groot
  • 50 gram roomboter
  • 2 eetlepels honing
  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel balsamico azijn

Instructies
 

  • Als de BBQ met (gietijzeren) rooster rond de 200°C is, plaats je de skillet (gietijzeren pan) op de BBQ. Laat 50 gram boter smelten.
  • Doe de uien in de skillet, giet de honing hier overheen en roer even door. Schep de uien doorlopend om totdat deze goudbruin van kleur zijn. Mochten ze aanbakken, doe er dan een scheutje water bij.
  • Als de uien goudbruin van kleur zijn, voeg dan de balsamico azijn toe. Roer het mengsel regelmatig goed door en wacht tot de uien zacht en donkerbruin van kleur zijn.
  • Haal de gekarameliseerde uien van het vuur en schep deze in een apart bakje.

ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

BBQ-Buddiez gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer lezen