Het volgende biertje

door Maarten
volgendebiertje grote plaat

Doe de quiz en ontdek jouw gepersonaliseerde speciaal bierpakket. Wat een superleuk idee! Wij kregen deze week een bierbon (klinkt beter dan bonbon) cadeau van “hetvolgendebiertje“. Het toeval wil dat ik (Emma is nog heeeeel lang minderjarig) best een fan ben van bier in het algemeen en speciaalbier in het bijzonder. Nice, dus bij deze een review.

HET VOLGENDE BIERTJE

Wij kregen afgelopen week dus een bierbon cadeau van “hetvolgendebiertje“. Eerst dachten wij aan een afgezaagde bierbon van de lokale grootgrutter, maar dat bleek gelukkig niet het geval. Het volgende biertje blijkt een sympathieke startup van een data scientist (data tovenaar) en bierliefhebber die werkzaam is bij een grote Nederlandse verzekeraar. Hij heeft de ambitie om ons te helpen met het vinden van de allerbeste speciaal biertjes in het doolhof van 650 bierbrouwerijen die Nederland rijk is. Hiervoor maakt hij gebruik van slimme computer tovenarij.

volgendebiertje1

BIER QUIZ?

En is dat een beetje gelukt? Ik denk het wel. Iedereen heeft natuurlijk een eigen voorkeur van favoriete (speciaal) biertjes. Persoonlijk ben ik bijvoorbeeld gek op Brugse Zot en Leffe Blond. Het leuke aan deze site is dat je in een korte quiz jouw eigen favoriete biertjes kunt invullen. Dit kan ook zonder dat je een cadeaubon hebt ontvangen. Op basis van jouw voorkeuren en een beetje computer tovenarij wordt dan een aanbeveling gedaan voor biertjes die jij (hoogstwaarschijnlijk) ook lekker gaat vinden. En het mooie is dat jij deze aanbeveling vervolgens met een druk op de knop kunt bestellen.

EN WAT VONDEN WIJ ERVAN?

Het was sowieso een heel erg leuk experiment. En het werkt. Wij kregen na het invullen van de quiz negen biertjes thuisgestuurd. Zes bekende biertjes die ik vaker drink, maar ook drie volkomen nieuw. En het grappige was, dat dat inderdaad biertjes waren waar ik normaal aan voorbij loop in de supermarkt, maar die dus wel superlekker zijn.

volgendebiertje groot

Wat ons betreft dus een geslaagd experiment en een leuk cadeau voor elke bier liefhebber. Het is leuk om een cadeaubon te krijgen die daarna een persoonlijk bierpakket oplevert. Wij vinden dit dan ook een geslaagd idee voor Sinterklaas, Kerst of eigenlijk elke festiviteit. En bier gaat natuurlijk ook heel goed samen met BBQ. Wij zijn dus vanaf nu fan van hetvolgendebiertje, proost!

OP ZOEK NAAR MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Klaar met bier en op zoek naar lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

BBQ-Buddiez gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer lezen