Ga terug
Summer-Fruit-Pie-BBQ

SUMMER FRUIT PIE WITH CRUMB TOPPING

Wat te doen met de overvloed aan aardbeien, zwarte bessen en frambozen die in de zomer in de supermarkten liggen? Maak deze mixed summer fruit pie op de BBQ, heerlijk zomers!
Voorbereidingstijd 1 uur 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 2 uur 15 minuten
Gang Nagerecht
Porties 10 personen

Benodigdheden

  • BBQ 180 ℃, indirect
  • Food Processor
  • Skillet (Ø 26 cm)

Ingrediënten
  

Voor de taart bodem

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram lichte basterd suiker
  • 270 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei
  • 1 snufje zout

Voor de topping

  • 45 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 40 gram ongezouten pecan noten
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 22 gram havermout
  • 32 gram bloem
  • 1,5 gram zout

Voor de taart vulling

  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 3 eetlepels maizena
  • 2 eetlepels cassis of sinaasappel likeur (b.v. Creme de Cassis of Grand Marnier)
  • 640 gram zomerfruit (bevroren of vers)
  • 1,5 eetlepel bloem (enkel bij bevroren fruit)
  • ¼ theelepel zout

Instructies
 

  • Maak eerst het deeg door het bakmeel, suiker, roomboter, ei en snufje zout met de foodprocessor te mengen.
  • Maak hier een bal van en leg dit een uur weg in de koelkast.
  • Steek de BBQ aan en bereidt deze voor op indirecte warmte. Laat de temperatuur oplopen tot 180 ℃.
  • Bekleed de bodem en rand van de skillet met bakpapier (handigste is om het vel bakpapier eerst te verkreukelen).
  • Rol het deeg uit en bekleed de bodem en de randen van de skillet met het deeg.
    Summer Fruit Pie BBQ
  • Maak de topping met de food processor. Meng alle topping ingrediënten tot je vochtige klonten hebt. Zet de topping in de koelkast tot je deze nodig hebt.
  • Meng alle ingrediënten voor de taartvulling in een grote schaal. Als je bevroren fruit gebruikt, rol dit dan eerst door de bloem. De bloem neemt het overtollige vocht op, waardoor je fruit niet naar beneden zakt in je baksel en de taart niet te waterig wordt.
  • Schep de taartvulling in de Skillet en verdeel de klonten topping over de taart.
    Summer Fruit Pie BBQ
  • Bak de taart totdat de korst en topping goudbruin zijn en de taartvulling een beetje bubbelt, na ongeveer 50 minuten (vers fruit) of 60 minuten (bevroren fruit) is de taart klaar.
    Summer Fruit Pie BBQ
  • Haal de taart uit de skillet (handig dat bakpapier) en laat de taart volledig afkoelen voordat je deze serveert. Heerlijk met wat slagroom of vanille-ijs.
    Summer Fruit Pie BBQ