Slimme hack: goedkoop BBQ-Rack voor kip en ribs

door Maarten
Ikea Rack

Wij zijn altijd op zoek naar slimme manieren om BBQ-en leuker, slimmer en/of goedkoper te maken. Vandaag hebben wij een superslimme hack voor de liefhebber van spareribs of kippenpoten. Een echte must have voor de BBQ fanaat, en het mooiste? Helemaal niet duur!

EEN BBQ-RACK?

Een BBQ Rib Rack is de ideale manier om je bbq of kamado om te toveren tot een ware sparerib of kippenpoot grill. Door de spareribs verticaal te plaatsen kun je er veel meer kwijt (het record op onze medium Bastard is zeven) en kun je deze gelijkmatig en egaal garen. Klein nadeel: de meeste Rib-racks kosten snel €25 tot €30 bij de lokale kookwinkel, wat best aan de prijs is voor zo’n simpele BBQ-accessoire.

Ikea Rack Ribs

EEN IKEA BBQ-RACK

Gelukkig is er een simpele oplossing. De volgende keer dat op zaterdagmorgen door jouw lokale, veel te drukke, Zweedse woonwinkel dwaalt ga je op zoek naar de VARIERA Dekselhouder. Dit meesterwerk van roestvrij staal wordt verkocht als dekselhouder. Maar een veel nuttigere manier om deze te gebruiken is als BBQ Rib Rack. Vergeet niet om de plastic voetjes er even af te halen!

Dit prachtige rack is verstelbaar tot maximaal 75 cm lengte. Dus er kunnen makkelijk zes tot zeven grote spareribs tegelijk op. Zet hem op zijn zij en je hebt een houder voor de kippenpoten. Na de BBQ vouw je hem op tot een klein pakketje van 8 cm, wat prima in een la past, echt super! En het mooiste? Hij kost maar €4,99!

NOG MEER INSPIRATIE?

Op zoek naar alternatieven voor deze #BBQhack, of gewoon geen zin om naar de Ikea te rijden, kijk hieronder om een alternatief Rib rack bij Bol te bestellen. Op zoek naar BBQ inspiratie? Neem dan even een kijkje bij onze lunchgerechten of gerechten voor de avond!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

BBQ-Buddiez gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer lezen