De beste BBQ shows & series (2021)

door Maarten
BBQ series

Update april 2021. Tot onze vreugde wordt er sinds dit jaar zowel in de zomer als winter massaal gebarbecued en is er één geur die buiten de boventoon voert: barbecuerook. De geur is te herkennen uit duizenden, en wekt bij ons automatisch eetlust op. Datzelfde hebben wij ook als wij naar BBQ shows of series kijken.

Door deze shows en series leer je niet alleen nieuwe, complexe technieken gebruiken, maar leer je ook de meest inspirerende barbecue persoonlijkheden en pitmasters een beetje kennen. It’s all about smoke! Wij hebben hebben zelf inmiddels afscheid genomen van de ouderwetse kabel-tv en bijbehorende reclame ellende en kijken enkel nog naar streaming diensten zoals Netflix of Discovery+ wanneer wij daar zin in hebben (kijk hier voor mogelijke korting op streaming diensten).

Dit is een overzicht van de BBQ shows en series waarvan wij zelf gewoon heel erg blij worden en die dan ook op onze must-watch list staan. Er zijn natuurlijk nog veel meer shows op bijvoorbeeld Netflix (afhankelijk van locatie), maar deze selectie vinden wij (op dit moment) het leukst. Aanvullingen op deze lijst via “contact” hierboven zijn meer dan welkom. Veel kijkplezier!

BBQ SHOWS EN FILMS OP NETFLIX

Rodney Scott
Rodney Scott (Chef’s Table: BBQ)

Chef’s Table: BBQ

Een van de allerbeste barbecue series (die jullie ongetwijfeld allemaal kennen) is Chef’s Table: BBQ. Deze Emmy genomineerde serie duikt in de smakelijke, rokerige wereld van barbecueën en bezoekt veelgeprezen chef-koks en meesters in de VS, Australië en Mexico die hun barbecue geheimen met je delen. In de twee beste (watertandende) afleveringen staan de 85-jarige Amerikaanse legende Tootsie Tomanetz van Snow’s BBQ (Lexington, Texas) en Rodney Scott van Rodney Scott’s Whole Hog BBQ (Charleston, South Carolina) in de schijnwerpers. Absolute must watch.

Klik hier om deze show te bekijken.

Ugly Delicious
Sterren-chef David Chang (Ugly Delicious)

Ugly Delicious

Sterren-chef David Chang neemt in Ugly Delicious zijn vrienden mee op een smaakmakende, cultuur overschrijdende jacht naar ’s werelds lekkerste eten. De vijfde aflevering van het eerste seizoen staat in het teken van de Amerikaanse BBQ. Hierin gaat David op bezoek gaat bij bekende pitmasters als Mike Mills (17th St BBQ, IL), Elliott Moss (Buxton Hall BBQ, NC) en Adam Perry Lang (APL BBQ, Los Angeles).

Klik hier om deze show te bekijken.

somebody feed phil

Somebody Feed Phil

Phil Rosenthal, de maker van Everybody Loves Raymond, reist de wereld rond en leert de lokale keuken en cultuur kennen in deze bijzonder vermakelijke serie. De hele serie is een aanbeveling, maar in seizoen 4 aflevering 4 geniet Phil van de zuidelijke sfeer in de Mississippi delta, terwijl hij ribben, gebakken kreeft, hete tamales, alligator en hele grote steaks naar binnen werkt.

Klik hier om deze serie te bekijken.

Uncorked

Uncorked

Een vermakelijk Netflix original drama waarin een jonge man ervan droomt ervan om meester sommelier te worden, maar zijn vader wil dat hij het barbecue restaurant van de familie overneemt.

Klik hier om deze film te bekijken.

fire+cooked

Cooked

Bakken, brouwen en smoren: Michael Pollan laat ons zien hoe koken ons voedsel en de wereld heeft veranderd. In de eerste aflevering gaat het vooral over vuur, rook, barbecue en het eten van vlees. Hij bezoekt Australische Aboriginals om de alleroudste kooktechnieken te bekijken en gaat op bezoek bij BBQ legende en pitmaster Ed Mitchell (North Carolina).

Klik hier om deze serie te bekijken.

Chef Show
Roy Choi, Jon Favreau en Aaron Franklin (The Chef Show)

The Chef Show

Schrijver, regisseur en foodie Jon Favreau (The Mandalorian!) en chef-kok en LA food truck godfather Roy Choi onderzoeken gerechten binnen en buiten de keuken, samen met ervaren chef-koks en beroemde vrienden. Jon en Roy brengen twee afleveringen van deze show door met legende Aaron Franklin (Franklin Barbecue). Hierin bekijken zij zijn benadering van Brisket (S1E7) en nemen deel aan Franklin’s Hot Luck Festival 2017 (S1E8).

Klik hier om deze serie te bekijken.

BBQ SHOWS OP DISCOVERY +

bobby flays barbecue addiction
Bobby Flay’s Barbecue Addiction

Bobby Flay’s Barbecue Addiction

Food Network maakt deel uit van Discovery+ en hierdoor zijn er behoorlijk veel leuke BBQ shows op deze streaming dienst te vinden. Een daarvan is Bobby Flay’s Barbecue Addiction. Dit is een vermakelijke kookserie die het grillen in de buitenlucht naar een geheel nieuw niveau wil tillen.

Klik hier om deze serie te bekijken.

Man Fire Food

man fire food
Roger Mooking (Man, Fire, Food)

Man Fire Food is een leuke BBQ show (inmiddels 4 seizoenen) waarin Roger Mooking door de VS toert op zoek naar de meest innovatieve methoden van koken met vuur.

Klik hier om deze serie te bekijken.

BBQ Pit Wars

bbq pit wars
Myron Mixon (BBQ Pit Wars)

Vermakelijke BBQ show (nu twee seizoenen) waarin een aantal grote BBQ namen, waaronder Myron Mixon de strijd aangaan en het vuurtje lekker opstoken.

Klik hier om deze serie te bekijken.

Burgers, Brew & Que

burgers brew and que

Chef-kok Michael Symon begint aan een zomerse roodtrip om de beste hamburgers, biertjes en barbecues van de VS te proeven.

Klik hier om deze serie te bekijken.

Eat, Sleep, BBQ

eat sleep bbq
Rashad Jones (Eat, Sleep, Bbq)

Als liefhebber van echte barbecue is Rashad Jones op een missie door de VS om authentiek bereid vlees en onverwachte bereidingsmethoden te vinden.

Klik hier om deze serie te bekijken.

BBQ SHOWS OP YOUTUBE

Ook op Youtube zijn tientallen zo niet honderden streams en kanalen over BBQ te vinden. Hier een lijstje met onze favorieten. Natuurlijk zijn wij altijd op zoek naar nieuwe shows, dus aanvullingen via het contactformulier hierboven zijn meer dan welkom!

pitmaster x

Pitmaster X

Het kanaal van Pitmaster X (453K abonnees). Dit kanaal gaat over barbecue en outdoor cooking en gewoon plezier maken. Meer dan 800 video’s, en wekelijks verschijnen er nieuwe, dus daar ben je wel even zoet mee. Klik hier om deze serie te bekijken of om je te abonneren.

rauw by fabio

RAUW by Fabio

Youtube kanaal van de sympathieke Fabio, meat- en streetfood lover, pitmaster en creator van restaurant RAUW in Belgie. Hij toont hier waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Leuke filmpjes en inspirerende recepten en ook zijn tour door America is een aanbeveling. Klik hier om deze serie te bekijken of om je te abonneren.

how to bbq right

How to BBQ Right

BBQ kanaal van Malcom Reed met 1,14 miljoen abonnees en meer dan 500 video’s. Een inspirerend kanaal dedicated to all things barbecue. Klik hier om deze serie te bekijken of om je te abonneren.

ballistic bbq

Ballistic BBQ

Mooie outdoor cooking recepten. Kanaal met 321K abonnees volledig gericht op traditionele ‘low n slow’ barbecue met als specialiteit burgers. Maar traditioneel binnen recepten, die nu op de barbecue bereid worden. Klik hier om deze serie te bekijken of om je te abonneren.

ZOEK JE MEEER INSPIRATIE?

Op zoek naar nog meer BBQ inspiratie? Neem dan hier een kijkje voor ons overzicht van BBQ boeken! Of ga gelijk aan de slag met onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

BBQ-Buddiez gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer lezen