De beste BBQ shows & series

door Maarten
tv shows

Tot onze vreugde wordt er sinds dit jaar zowel in de zomer als winter massaal gebarbecued en is er één geur die buiten de boventoon voert: barbecuerook. De geur is te herkennen uit duizenden, en wekt bij ons automatisch eetlust op. Datzelfde hebben wij ook als wij naar BBQ shows of series kijken.

Door deze shows en series leer je niet alleen nieuwe, complexe technieken gebruiken, maar leer je ook de meest inspirerende barbecue persoonlijkheden en pitmasters een beetje kennen. It’s all about smoke! Wij hebben hebben zelf inmiddels afscheid genomen van de ouderwetse kabel-tv en bijbehorende reclame ellende en kijken enkel nog naar streaming diensten zoals Netflix, Amazon Prime Video of Discovery+ wanneer wij daar zin in hebben (kijk hier voor mogelijke korting op streaming diensten).

Dit is een overzicht van de BBQ shows en series waarvan wij zelf gewoon heel erg blij worden en die dan ook op onze must-watch list staan. Er zijn natuurlijk nog veel meer shows op bijvoorbeeld Netflix (afhankelijk van locatie), maar deze selectie vinden wij (op dit moment) het leukst. Veel kijkplezier!

BBQ SHOWS EN FILMS OP NETFLIX

1. Chef’s Table: BBQ

Een van de allerbeste, zo niet de best, barbecue series (die jullie ongetwijfeld allemaal kennen) is Chef’s Table: BBQ. Deze Emmy genomineerde serie duikt in de smakelijke, rokerige wereld van barbecueën en bezoekt veelgeprezen chef-koks en meesters in de VS, Australië en Mexico die hun barbecue geheimen met je delen. In de twee beste (watertandende) afleveringen staan de 85-jarige Amerikaanse legende Tootsie Tomanetz van Snow’s BBQ (Lexington, Texas) en Rodney Scott van Rodney Scott’s Whole Hog BBQ (Charleston, South Carolina) in de schijnwerpers. Absolute must watch.

Klik hier om deze show te bekijken.

2. Ugly Delicious

Sterren-chef David Chang neemt in Ugly Delicious zijn vrienden mee op een smaakmakende, cultuur overschrijdende jacht naar ’s werelds lekkerste eten. De vijfde aflevering van het eerste seizoen staat in het teken van de Amerikaanse BBQ. Hierin gaat David op bezoek gaat bij bekende pitmasters als Mike Mills (17th St BBQ, IL), Elliott Moss (Buxton Hall BBQ, NC) en Adam Perry Lang (APL BBQ, Los Angeles).

Klik hier om deze show te bekijken.

3. Somebody Feed Phil

Phil Rosenthal, de maker van Everybody Loves Raymond, reist de wereld rond en leert de lokale keuken en cultuur kennen in deze bijzonder vermakelijke serie. De hele serie is een aanbeveling, maar in seizoen 4 aflevering 4 geniet Phil van de zuidelijke sfeer in de Mississippi delta, terwijl hij ribben, gebakken kreeft, hete tamales, alligator en hele grote steaks naar binnen werkt.

Klik hier om deze serie te bekijken.

4. Uncorked

Een vermakelijk Netflix original drama waarin een jonge man ervan droomt ervan om meester sommelier te worden, maar zijn vader wil dat hij het barbecue restaurant van de familie overneemt.

Klik hier om deze film te bekijken.

5. Barbecue

Barbecue, every fire tells a story is in premiere gegaan op het SXSW festival in 2017. Een symfonie van vlees en vuur, Barbecue laat ons zien hoe een dagelijks ritueel wordt gedeeld en beleefd door allerlei verschillende culturen op aarde. De film wordt verteld in 13 verschillende talen, waaronder Zuid-Afrikaans ‘boers’, dus met een beetje moeite kun je dat stukje ook zonder ondertiteling volgen. Barbecue is een film over de simpele dingen in het leven die mensen samenbrengen. Deze film was een tijdje te zien op Netflix, maar momenteel helaas niet. Even wachten dus of hij weer terugkomt.

6. Cooked

Bakken, brouwen en smoren: Michael Pollan laat ons zien hoe koken ons voedsel en de wereld heeft veranderd. In de eerste aflevering gaat het vooral over vuur, rook, barbecue en het eten van vlees. Hij bezoekt Australische Aboriginals om de alleroudste kooktechnieken te bekijken en gaat op bezoek bij BBQ legende en pitmaster Ed Mitchell (North Carolina).

Klik hier om deze serie te bekijken.

7. The Chef Show

Schrijver, regisseur en foodie Jon Favreau (The Mandalorian!) en chef-kok en LA food truck godfather Roy Choi onderzoeken gerechten binnen en buiten de keuken, samen met ervaren chef-koks en beroemde vrienden. Jon en Roy brengen twee afleveringen van deze show door met legende Aaron Franklin (Franklin Barbecue). Hierin bekijken zij zijn benadering van Brisket (S1E7) en nemen deel aan Franklin’s Hot Luck Festival 2017 (S1E8).

Klik hier om deze serie te bekijken.

BBQ SHOWS OP DISCOVERY +

1. Bobby Flay’s Barbecue Addiction

Food Network maakt deel uit van Discovery+ en hierdoor zijn er behoorlijk veel leuke BBQ shows op deze streaming dienst te vinden. Een daarvan is Bobby Flay’s Barbecue Addiction. Dit is een vermakelijke kookserie die het grillen in de buitenlucht naar een geheel nieuw niveau wil tillen.

Klik hier om deze serie te bekijken.

2. Man Fire Food

Man Fire Food is een zeer vermakelijke BBQ show (inmiddels 4 seizoenen) waarin Roger Mooking door de VS toert op zoek naar de meest innovatieve methoden van koken met vuur.

Klik hier om deze serie te bekijken.

3. BBQ Pit Wars

Vermakelijke BBQ show (nu twee seizoenen) waarin een aantal grote BBQ namen, waaronder Myron Mixon de strijd aangaan en het vuurtje lekker opstoken.

Klik hier om deze serie te bekijken.

4. Burgers, Brew & Que

Chef-kok Michael Symon begint aan een zomerse roodtrip om de beste hamburgers, biertjes en barbecues van de VS te proeven.

Klik hier om deze serie te bekijken.

5. Eat, Sleep, BBQ

Als liefhebber van echte barbecue is Rashad Jones op een missie door de VS om authentiek bereid vlees en onverwachte bereidingsmethoden te vinden.

Klik hier om deze serie te bekijken.

6. Moonshiners: Smoke Ring (2021)

Mooie toegankelijke barbecue show waarin Moonshine legende Steve Tickle en ” Hogfather ” Tank Jackson het diepe zuiden van de Verenigde Staten in trekken op zoek naar de beste, vaak onbekende pit masters. Zij strijden om te bepalen wie de beste Whole Hog, Ribs, Pulled Pork, Smoked Chicken en Sausages kan bereiden en de ‘smoke ring’ wint.

Klik hier om deze serie te bekijken.

BBQ SHOWS OP YOUTUBE

Ook op Youtube zijn tientallen zo niet honderden streams en kanalen over BBQ te vinden. Hier een (kort) lijstje met onze huidige favorieten.

1. Pitmaster X

Het kanaal van Pitmaster X (512K abonnees). Dit kanaal gaat over barbecue en outdoor cooking en gewoon plezier maken. Meer dan 800 video’s, en wekelijks verschijnen er nieuwe, dus daar ben je wel even zoet mee.

Klik hier om de hele serie te bekijken of om je te abonneren.

2. RAUW by Fabio

Youtube kanaal van de sympathieke Fabio, meat- en streetfood lover, pitmaster en creator van restaurant RAUW in Belgie. Hij toont hier waar hij zijn inspiratie vandaan haalt. Leuke filmpjes en inspirerende recepten en ook zijn tour door America is een aanbeveling. Hij heeft al een tijdje niets nieuws gepubliceerd, maar de oude filmpjes zijn zeker het bekijken waard.

Klik hier om deze serie te bekijken of om je te abonneren.

ZOEK JE MEEER INSPIRATIE?

Op zoek naar nog meer BBQ inspiratie? Neem dan hier een kijkje voor ons overzicht van BBQ boeken! Of ga gelijk aan de slag met onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

BBQ-Buddiez gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer lezen