De Mimosa is volgens ons de ultieme zomercocktail en hoogstwaarschijnlijk ook de allermakkelijkste cocktail om zelf te maken. Omdat een mimosa slechts drie ingrediënten heeft is dit een ideaal aperitief voor op het strand of de zomer BBQ. En het belangrijkste: iedereen vindt hem lekker!
DE MIMOSA COCKTAIL
De Mimosa cocktail is volgens ons de ultieme zomercocktail. Maar daarnaast ook prima te gebruiken voor moederdag, vaderdag, pasen of gewoon tussendoor omdat je zin hebt in een superlekkere, makkelijke, frisse cocktail.
Het maken van deze cocktail is super simpel. Het enige wat je nodig hebt is (bij voorkeur versgeperst) sinaasappelsap en een fles mousserende wijn. Wij gebruiken zelf meestal cava, maar champagne of prosecco werkt ook fantastisch. De verdeling tussen de sinaasappelsap en de champagne is half om half. Daarna nog een eetlepel sinaasappellikeur (b.v. cointreau) en wellicht een klein blaadje munt voor de versiering.
Aangezien Emma nog minderjarig is hebben wij voor haar een Virgin Mimosa gemaakt. Hiervoor gebruikten wij een alcoholvrije mousserende wijn en hebben vervangen de Cointreau vervangen door een klein scheutje rode limonadesiroop.
MIMOSA
Benodigdheden
- champagne of cocktail glas
Ingrediënten
- 60 ml vers sinaasappelsap
- 60 ml mousserende wijn champagne, cava, prosecco
- 1 eetelepel cointreau of andere sinaasappellikkeur
- muntblaadjes (optioneel)
Instructies
- Schenk de verse sinaasappelsap in een champagne glas
- Vul voorzichig aan met de mousserende wijn (cava, champagne, prosecco)
- Roer voorzichtig door
- Schenk er 1 eetlepel Cointreau (of andere sinaasappellikeur) bovenop
- Garneer eventueel met een paar muntblaadjes
ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?
Op zoek naar meer lekkere inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor! Neem voor meer cocktail inspiratie is onderstaan boek een aanbeveling.