Dadels met spek van de BBQ

door Maarten
Dadels-3

Vandaag heb ik met Emma een super makkelijke en lekkere snack op de BBQ bereid. Dadels met spek van de BBQ zijn een superlekker, makkelijk en snel hapje wat ook leuk is om samen met de kinderen te maken. De warme, zoete dadel combineert supergoed met het zoute spek. Vrijwel iedereen vindt dit lekker en wij hebben nog geen feestje gezien waar de dadels niet schoon opgingen.

DADELS

Dadels staan bekend als een van de meest zoete fruitsoorten en worden vaak gebruikt als smaakmaker in bijvoorbeeld salades. En leuk om te vertellen tijdens het snacken: Dadels bevatten zeer veel vitamines en mineralen (o.a. vitamine B6, magnesium en kalium) en zijn ontzettend gezond. Het verbetert de hersenfunctie en verlaagt de hoeveelheid vet in je bloed, waardoor de kans op een hartaanval, beroerte of aderverkalking afneemt. Ze verbeteren je weerstand, verlagen de bloeddruk en zijn goed voor je botten. Daarnaast worden de pitten van dadels ook gebruikt in zeep en make-up, het is dus een bijzonder veelzijdige fruitsoort.

HOE MAAK JE HET OP DE BBQ?

Dadels met spek zijn heel eenvoudig om te maken en het is ook leuk om dit samen met de kinderen te doen. Deze snack is zo zoet dat het bijna snoepgoed is en je kunt ze blijven eten. Deze moet je echt op de BBQ maken, de combinatie van de zoete dadel met het zoute spek en de rook is echt ongelofelijk lekker. Eventueel kun je de dadels ook nog vullen met roomkaas, maar dat hebben wij deze keer niet gedaan.

EN WAT VONDEN WIJ ERVAN?

Echt ongelofelijk lekker, Emma is hier gek op en ik denk dat bijna ieder kind hiervan smult. Dit is zeker een van onze favoriete BBQ snacks, heel makkelijk en snel en dus super voor een feestje of partijtje. Niet over nadenken, gewoon doen!

Dadels-groot

DADELS MET SPEK

Dadels met spek van de BBQ zijn een superlekker, makkelijk en snel hapje wat ook leuk is om samen met de kinderen te maken. De warme, zoete dadel combineert supergoed met het zoute spek en vrijwel iedereen vindt dit lekker.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Borrelhapje

Benodigdheden

 • BBQ 180°C, direct
 • cocktail prikkers

Ingrediënten
  

 • dadels
 • ontbijtspek plakjes

Instructies
 

 • Maak de BBQ gereed voor direct gebruik op 180°C.
  Dadels-1
 • Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je de dadels klaarmaken.
 • Verwijder eventueel de pit uit de dadels. Wij hadden een bakje waar dit al gebeurd was.
 • Wikkel de plakjes spek een keer om de dadels. Afhankelijk van de lengte van de plakken kun je deze halveren. Steek een cocktail prikker door het midden van de dadel.
  Dadels-2
 • Als de BBQ op temperatuur is, leg je de dadels op het rooster om deze te grillen. Sluit de deksel en gril de dadels tussen de 2 en 3 minuten. Draai de dadels om, sluit het deksel wederom en gril nog een minuutje.
  Dadels-3
 • Als het spek mooi bruin is geworden dan kun je deze snack direct serveren!
  Dadels-groot

ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Trek gekregen en op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

BBQ-Buddiez gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer lezen