Magic dust, allround low & slow BBQ rub

door Maarten
Magic dust BBQ Rub

Magic dust is een geweldige veelzijdige BBQ rub die bij heel veel soorten vlees gebruikt kan worden. De bereidingstijd is slechts tien minuten. Doe de rub in een luchtdicht potje en je hebt er nog maanden plezier van!

MAGIC DUST?

Een goede kruidenmix maakt van bijna elk BBQ gerecht iets bijzonders. Het zorgt voor extra smaak, zonder het gerecht te overheersen. Helaas zit in veel van de standaard rubs die je in de supermarkt kunt kopen naar onze smaak veel te veel zout. Emma en ik maken onze rubs dus graag zelf. Wij vinden het erg leuk om met kruiden te experimenteren en de standaard recepten naar onze eigen smaak aan te passen. Daarnaast zijn de standaard kruidenpotjes in de supermarkt veel te klein en duur en niet heel praktisch als je bijvoorbeeld een procureur gaat bereiden. Dus doe jezelf een plezier en ga eens op bezoek bij de lokale toko voor betaalbare kruiden in mooie hoeveelheden. In een luchtdicht potje blijven deze kruiden nog maanden goed.

Vandaag hebben wij Magic Dust gemaakt, een universele BBQ-kruidenmix van BBQ legende Mike Mills. Deze rub is bruikbaar voor bijna elke soort vlees en past bij heel veel gerechten. Emma is niet zo’n fan van extreem pittige rubs, dus wij hebben het standaard recept een klein beetje aangepast en de hoeveelheid cayennepeper gehalveerd.

Denk eraan dat deze kruidenmix suiker bevat, die snel kan verbranden. Gebruik deze rub dus liever niet voor het grillen van gerechten boven zeer hoge hitte. Droog en luchtdicht blijft deze rub zeker een half jaar goed en op smaak. Veel plezier met experimenteren!

Magic dust BBQ Rub

MAGIC DUST

Allround low & slow BBQ rub die goed past bij heel veel soorten vlees
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Benodigdheden

  • mengkom

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels rietsuiker
  • 2 eetlepels gemalen komijn
  • 1 eetlepel zwarte peper versgemalen
  • 2 eetlepels knoflookpoeder of knoflookgranulaat
  • 4 eetlepels paprikapoeder mild / zoet
  • 2 eetlepels zeezout versgemalen
  • ½ eetlepel chilipoeder
  • ½ eetlepel cayennepeper

Instructies
 

  • Meng alle ingredienten samen in een kom.
  • Doe in een potje wat je luchtdicht af kunt sluiten. Droog en luchtdicht blijft deze rub zeker een half jaar goed.

ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Trek gekregen en op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je de volgende recepten ook leuk

Geef een reactie

Rating recept




BBQ-Buddiez gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Door op 'Prima!' te klikken ga je akkoord. Prima! Meer lezen