S’mores met chocolade in de skillet

door Maarten
Smores met chocolade recept BBQ

S’mores zijn perfect als afronding van jouw volgende BBQ sessie! Voorbereiding kost een paar minuten en daarna aan het eind van het diner een kwartiertje op de BBQ. Drie ingrediënten, een ijzeren pan en een BBQ. Meer heb je niet nodig voor dit fantastische nagerecht. 

S’MORES?

Vandaag hebben Emma en ik S’mores gemaakt. Mocht je dit gerecht niet kennen, S’mores is een super gemakkelijke, heerlijk zoete Amerikaanse uitvinding. Kinderen (en hun ouders) zijn er gek op. Traditioneel werden s’mores in Amerika en Canada in de avonduren met zijn allen boven het open kampvuur gemaakt. De originele versie van s’mores bestaat uit een marshmallow met een laagje chocolade tussen twee Graham koekjes. Deze lekkernij wordt dan vervolgens boven het kampvuur gesmolten. Klinkt heerlijk toch?

HOE MAAK JE HET OP DE BBQ?

Aangezien het kunstgras in de tuin en het maken van een open kampvuur waarschijnlijk niet zo’n groot succes zal zijn, doen wij het op aangepaste wijze, met behulp van de skillet (gietijzeren pan) op de BBQ. Verder heb je slechts drie ingrediënten nodig: thee biscuitjes, chocolade en marshmallows. En behalve dat (de meeste) kinderen een groot fan van dit nagerecht zijn, vinden zij het vaak ook erg leuk om te helpen met het bekleden van de skillet met zoetigheid om dit fantastische nagerecht te maken. 

EN WAT VONDEN WIJ ERVAN?

Het kleine skillet pannetje op tafel ziet er mooi uit, en het is erg leuk om hier met meerdere personen koekjes in te dopen. Het is wel ernstig zoet en machtig, en best verslavend (vandaar de naam: give me Some more) met als gevolg dat je er heel snel teveel van eet. Volgende keer proberen wij het wellicht met chocolade met wat zeezout voor wat meer afwisseling in smaak. Het is daarnaast ook gewoon leuk om dit gerecht samen met je kinderen voor te bereiden. Al met al een potentiële klassieker, die wij deze zomer zeker vaker gaan maken. 

Smores met chocolade recept BBQ

S’MORES MET CHOCOLADE

S'mores met chocolade met de skillet. Perfect voor jouw volgende BBQ sessie. Super gemakkelijk, even voorbereiden, 15 minuten wachten en genieten maar.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

 • BBQ 225°C, indirect
 • Skillet (gietijzeren pan)(Ø 20 cm)

Ingrediënten
  

 • 1 pak thee biscuitjes (rechthoekig)
 • 100 gram melkchocolade (36% cacao)
 • 18 marshmallows (halve zak)

Instructies
 

 • Maak de BBQ klaar voor indirect grillen. Laat de temperatuur oplopen tot 200°C-225°C.
  Smores met chocolade recept BBQ
 • Bekleed ondertussen de hele rand en bodem van de skillet met thee biscuitjes.
 • Voeg marshmallows en blokjes chocolade toe.
  Smores met chocolade recept BBQ
 • Plaats de skillet nu terug op de BBQ en sluit de deksel. Grill de s'mores tussen de 15 en 20 minuten. Ze zijn klaar als de marshmallows een goudbruine kleur hebben en de chocolade is gesmolten.
  Smores met chocolade recept BBQ
 • Eet vanuit de pan, en maak mooie hapjes van biscuitjes met chocolade en marshmallow. Pas op kan erg heet zijn! Eet smakelijk!
  Smores met chocolade recept BBQ plaatje

ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je de volgende recepten ook leuk

Geef een reactie

Rating recept
BBQ-Buddiez gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Door op 'Prima!' te klikken ga je akkoord. Prima! Meer lezen