Emma en ik zijn echte vleesliefhebbers. Maar ook wij willen af en toe wel een leuk en gezond bijgerecht bij het hoogtepunt van de avond. Naast de bekende gegrilde asperges, paprikas, en aubergine mag natuurlijk de tomaat niet ontbreken. Deze gemarineerde tomatensalade met buffelmozzarella is een van onze favorieten!
GEMARINEERDE TOMATENSALADE MET BUFFELMOZZARELLA?
Tomatensalade met buffelmozzarella is altijd al een van onze favoriete salades geweest. En daarnaast natuurlijk super makkelijk om te maken. Dit is een super lekkere variant op de klassieke Caprese salade, die wij graag met jullie willen delen. Caprese is een traditioneel koud voorgerecht uit Italië. De herkomst en naam komen van het eiland Capri. Capri staat bekend om de kwaliteit en smaak van ingrediënten als mozzarella, tomaten en citroenen. En daarnaast verwijst deze Caprese salade met de rode tomaten, witte buffel mozzarella en groene basilicum natuurlijk naar de Italiaanse vlag en keuken.
EN HOE MAAK JE DEZE TOMATENSALADE?
Een super lekkere variant op de klassieke Caprese salade dus, maar hoe maak je deze? Super simpel. Het is de klassieke salade, met een paar kleine verbeteringen. Wij wrijven de saladeschaal in met knoflook, voegen rode wijnazijn toe en gebruiken meerdere soorten tomaten. En doe jezelf een plezier, koop buffelmozzarella in plaats van de smakeloze standaard mozzarella. En nog leuker vinden wij persoonlijk de vrolijke kleine mini mozzarella bolletjes. Maakt qua smaak natuurlijk niets uit, maar staat gewoon erg vrolijk.
EN WAT VONDEN WIJ ERVAN?
Zowel Emma als ik zijn erg blij met deze aanvulling op de eenvoudige Caprese salade. Het extra marineren en de knoflook voegen echt iets toe aan de smaak. Wij vinden dit een mooie uitbreiding op ons assortiment BBQ bijgerechten en maken deze klassieke salade voortaan standaard op deze wijze.
GEMARINEERDE TOMATENSALADE MET BUFFEL MOZZARELLA
Benodigdheden
- 1 Schaal
Ingrediënten
- ½ teen knoflook
- 200 gram snoeptomaten
- 4 trostomaten b.v. tasty tom
- ¼ theelepel zeezout versgemalen
- ½ theelepel suiker
- ½ eetlepel rode wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 15 gram basilicum
- 250 gram buffelmozzarella mini buffelmozzarella (kleine bolletjes)
- zwarte peper versgemalen
Instructies
- Halveer de teen knoflook. Wrijf hiermee de binnenkant van de saladeschaal in.
- Halveer de snoeptomaten en snijd de trostomaten in plakken. Doe alles in de schaal.
- Voeg het zout, de suiker, de rode wijnazijn en de helft van de olijfolie toe en schep alles door elkaar. Laat dit een half uurtje staan.
- Scheur de basilicum blaadjes en verdeel deze samen met de mozzarella (bolletjes) over de salade. Bestrooi het geheel met zwarte peper en giet hierover de rest van de olijfolie. Eet smakelijk!
OP ZOEK NAAR MEER LEKKERE INSPIRATIE?
Trek gekregen en op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!