Heerlijk! Wentelteefjes van de BBQ. Wie denkt dat een barbecue alleen is voor vlees en groenten heeft het mis. Vandaag hebben wij verrukkelijke wentelteefjes met fruit en kwark gemaakt op de BBQ als ontbijt. Het perfecte ontbijt voor de zondag of wellicht iets leuks voor moederdag? Maakt eigenlijk niet zo veel uit, maar doe jezelf een plezier en zet dit recept op je to do lijst voor een van de aankomende weekenden. Er is geen beter begin van de zondag denkbaar!
MAAR HOE MAAK JE WENTELTEEFJES MET FRUIT EN KWARK OP DE BBQ?
Het is heel eenvoudig. Verwarm eerst de BBQ indirect (wij hebben zowel het hitteschild als ook onze pizza steen gebruikt) tot zo’n 175 graden. Je halveert de plakjes krentenbrood en parkeert deze in de ovenschaal. Hierover giet je het mengsel van eieren, kaneelpoeder, vanillesuiker, zout, slagroom en melk. Na een korte tijd in de koelkast een half uurtje verwarmen op de BBQ tot de wentelteefjes goudbruin en knapperig zijn en genieten maar!
EN WAT VONDEN WIJ ERVAN?
Dit recept voor wentelteefjes met fruit en kwark is echt een blijvertje. De wentelteefjes zijn knapperig van buiten en heerlijk zacht van binnen. Het is een waar genot voor het hele gezin! De combinatie van krentenbrood met poedersuiker en munt is al een traktatie op zich, maar in combinatie met vers fruit en een flinke lepel vanillekwark is het gewoon belachelijk genieten. Zorg wel dat je voldoende melk toevoegt aan het beslag, het broodmengsel moet echt goed vochtig zijn in de ovenschotel. Absoluut een aanrader!

WENTELTEEFJES MET FRUIT EN KWARK VAN DE BBQ
Benodigdheden
- 1 Bakblik of ovenschotel
Ingrediënten
- 450 gram krenten of rozijnenbrood in plakjes
- boter
- 4 eieren
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker 8 gram per zakje
- zout
- 100 ml slagroom
- halfvolle melk flinke scheut
- poedersuiker
- muntblaadjes handje
- vers fruit bv. blauwe bessen, aardbeien of frambozen
- vanillekwark
Instructies
- Verwarm de BBQ indirect (wij hebben zowel ons hitteschild als de pizzasteen gebruikt) voor op 175℃ - 200℃
- Halveer de plakjes krenten/rozijnenbrood. Vet de ovenschaal in met boter en verdeel het brood rechtop in de ovenschaal
- Klop de eieren met het kaneelpoeder, de vanillesuiker, een snuf zout en de slagroom in een kom, voeg hier een flinke scheut melk aan toe. Giet het mengsel over het brood, zorg ervoor dat alles lekker nat is. Dek de ovenschaal af met vershoudfolie en zet ca. 30 minuten in de koelkast

- Verwijder na 30 minuten de folie en zet de ovenschaal in de BBQ tot de wentelteefjes goudbruin en knapperig zijn. Dit duurt ongeveer 30 minuten

- Bestrooi de wentelteefjes met poedersuiker en munt en serveer met vers fruit en een flinke lepel vanillekwark. Geniet!

ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?
Trek gekregen en op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!
Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.


