Chicken dust, fantastische BBQ rub voor kip en gevogelte

door Maarten
Chicken dust BBQ rub

Kipspiesjes, pootjes, vleugeltjes of een hele kip. Er is volgens ons bijna niets lekkerder op de BBQ. Maak jouw kipgerechten nog beter met deze fantastische chicken dust BBQ rub. Kost slechts tien minuten om te maken, en hebben wij standaard in huis. Doe de rub in een luchtdicht potje en je hebt er nog maanden plezier van!

CHICKEN DUST?

Een goede kruidenmix maakt van bijna elk BBQ gerecht iets bijzonders. Het zorgt voor extra smaak, zonder het gerecht te overheersen. Helaas zit in veel van de standaard rubs die je in de supermarkt kunt kopen naar onze smaak veel te veel zout. Emma en ik maken onze rubs dus graag zelf. Wij vinden het erg leuk om met kruiden te experimenteren en de standaard recepten naar onze eigen smaak aan te passen. Daarnaast zijn de standaard kruidenpotjes in de supermarkt veel te klein en duur en dus niet heel praktisch. Doe jezelf daarom een plezier en ga eens op bezoek bij de lokale toko voor betaalbare kruiden in mooie hoeveelheden.

Deze rub bevat geen suiker, dus zal minder snel verbranden. Je kunt met deze rub dus prima je kip of ander gevogelte nog even knapperig afgrillen boven direct vuur. Droog en in een luchtdicht potje blijft deze rub zeker een half jaar goed en op smaak, maar deze chicken dust BBQ rub is zo lekker, dat ga je waarschijnlijk niet halen. Probeer hem bijvoorbeeld eens uit met ons recept voor pulled chicken nachos! Veel plezier met experimenteren!

Chicken dust BBQ rub

CHICKEN DUST BBQ RUB

Heerlijke BBQ rub die fantastisch past bij kip of ander gevolgelte
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min

Benodigdheden

  • mengkom

Ingrediënten
  

  • 3 eetlepels rozemarijn
  • 6 eetlepels tijm
  • 3 eetlepels paprikapoeder mild / zoet
  • 3 eetlepels knoflookpoeder of knoflookgranulaat
  • eetlepel oregano
  • 2 eetlepels zeezout grof of versgemalen
  • ¾ theelepel nootmuskaat
  • ¾ theelepel zwarte peper versgemalen

Instructies
 

  • Meng alle ingredienten samen in een kom.
  • Doe in een potje wat je luchtdicht af kunt sluiten. Droog en luchtdicht blijft deze rub zeker een half jaar goed.

ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Trek gekregen en op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je de volgende recepten ook leuk

Geef een reactie

Rating recept




BBQ-Buddiez gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Door op 'Prima!' te klikken ga je akkoord. Prima! Meer lezen