Gegrilde ananas, een tropische lekkernij

door Maarten
Gegrilde ananas

Als je zin hebt in een makkelijk, lekker en gezond tropisch toetje van de BBQ, dan maak je een gegrilde ananas op de BBQ. Zet de ananas tussen de kooltjes en denk aan wuivende palmen en witte stranden. Een perfect dessert voor een zwoele zomeravond!

ANANAS IS GEZOND

Ananas is een gezonde vrucht, het bevat veel vitamines, mineralen en vezels. Vezels zijn goed voor je spijsvertering, dat maakt gegrilde ananas een extra goede afsluiter van een heerlijke barbecue.

GEGRILDE ANANAS VAN DE BBQ

Als verfrissend tussendoortje bij de borrel is deze gegrilde ananas natuurlijk ook heel erg lekker, maar je kan dit gerecht het beste aan het eind van de avond op de barbecue leggen om het feestje in stijl af te sluiten. Je maakt nuttig gebruik van de laatste kooltjes en de ananas krijgt een heerlijke rokerige bbq-smaak. Door het grillen komt het zoete in de ananas naar voren, door het toevoegen van de vanille, suiker, rum, citroengras en peper wordt het fantastisch!

Dit dessert is heel erg makkelijk zelf te maken in minder dan een half uurtje als je in bezit bent van een ananasboor en wat aluminiumfolie. Door de rum is dit dessert niet helemaal kidsproof. Mochten  er kinderen bij zijn laat dan de rum achterwege. Dit ananas dessert is ook heerlijk te combineren met bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs, slagroom of wat los geklopte mascarpone met vanille suiker. 

EN WAT VONDEN WIJ ERVAN?

In een woord: super! Een van de lekkerste en simpelste bbq dessert gerechten. Gegrilde ananas is absoluut een van onze bbq favorieten, en een hele mooie afsluiting van elk bbq feestje!


The face they make when you tell them their steak is well done and you pass them their medium-raw steak

A BBQ EXPERIENCE


Gegrilde ananas

GEGRILDE ANANAS MET RUM

Als je zin hebt in een makkelijk, lekker en gezond tropisch toetje van de BBQ.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Nagerecht
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • BBQ 180°C, direct
  • Ananasboor
  • Aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 1 ananas
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • 2 eetlepels bruine rum
  • 1 stok vanille
  • 1 stengel citroengras
  • 1 rode chilipeper
  • fleur de sel (zout)

Instructies
 

  • Boor de ananas uit.
  • Snijd de schijven ananas in blokjes en doe deze terug in de ananas. Verpak de onderste helft van de ananas goed in met aluminiumfolie.
  • Los de palmsuiker op in de rum en snijd de vanille, citroengras, chilipeper in dunnen repen steek deze tussen de schil en het vruchtvlees van de ananas.
    Gegrilde ananas
  • Giet het rummengesel in het midden van de ananas.
  • Verwarm de BBQ tot 180°C, plaats de ananas rechtop direct tussen de kolen en sluit de deksel.
    Gegrilde ananas
  • Na ongeveer 15 minuten begint het vocht te bubbelen en is de ananas klaar.
    Gegrilde ananas
  • Doe het sap en vruchtvlees in een paar kommetjes en bestrooi met een snufje fleur de sel.
    Gegrilde ananas

ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je de volgende recepten ook leuk

Geef een reactie

Rating recept




BBQ-Buddiez gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt. Door op 'Prima!' te klikken ga je akkoord. Prima! Meer lezen