Als je zin hebt in een makkelijk, lekker en gezond tropisch toetje van de BBQ, dan maak je een gegrilde ananas op de BBQ. Zet de ananas tussen de kooltjes en denk aan wuivende palmen en witte stranden. Een perfect dessert voor een zwoele zomeravond!
ANANAS IS GEZOND
Ananas is een gezonde vrucht, het bevat veel vitamines, mineralen en vezels. Vezels zijn goed voor je spijsvertering, dat maakt gegrilde ananas een extra goede afsluiter van een heerlijke barbecue.
GEGRILDE ANANAS VAN DE BBQ
Als verfrissend tussendoortje bij de borrel is deze gegrilde ananas natuurlijk ook heel erg lekker, maar je kan dit gerecht het beste aan het eind van de avond op de barbecue leggen om het feestje in stijl af te sluiten. Je maakt nuttig gebruik van de laatste kooltjes en de ananas krijgt een heerlijke rokerige bbq-smaak. Door het grillen komt het zoete in de ananas naar voren, door het toevoegen van de vanille, suiker, rum, citroengras en peper wordt het fantastisch!
Dit dessert is heel erg makkelijk zelf te maken in minder dan een half uurtje als je in bezit bent van een ananasboor en wat aluminiumfolie. Door de rum is dit dessert niet helemaal kidsproof. Mochten er kinderen bij zijn laat dan de rum achterwege. Dit ananas dessert is ook heerlijk te combineren met bijvoorbeeld een bolletje vanille ijs, slagroom of wat los geklopte mascarpone met vanille suiker.
EN WAT VONDEN WIJ ERVAN?
In een woord: super! Een van de lekkerste en simpelste bbq dessert gerechten. Gegrilde ananas is absoluut een van onze bbq favorieten, en een hele mooie afsluiting van elk bbq feestje!
The face they make when you tell them their steak is well done and you pass them their medium-raw steak
A BBQ EXPERIENCE
GEGRILDE ANANAS MET RUM
Benodigdheden
- BBQ 180°C, direct
- Ananasboor
- Aluminiumfolie
Ingrediënten
- 1 ananas
- 2 eetlepels palmsuiker (of lichte basterdsuiker)
- 2 eetlepels bruine rum
- 1 stok vanille
- 1 stengel citroengras
- 1 rode chilipeper
- fleur de sel (zout)
Instructies
- Boor de ananas uit.
- Snijd de schijven ananas in blokjes en doe deze terug in de ananas. Verpak de onderste helft van de ananas goed in met aluminiumfolie.
- Los de palmsuiker (of lichte basterdsuiker) op in de rum en snijd de vanille, citroengras, chilipeper in dunnen repen steek deze tussen de schil en het vruchtvlees van de ananas.
- Giet het rummengsel in het midden van de ananas.
- Verwarm de BBQ tot 180°C, plaats de ananas rechtop direct tussen de kolen en sluit de deksel.
- Na ongeveer 15 minuten begint het vocht te bubbelen en is de ananas klaar.
- Doe het sap en vruchtvlees in een paar kommetjes en bestrooi met een snufje fleur de sel.
ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?
Op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!