Lolea Sangria, heerlijk zomers

door Maarten
lolea sangria

We hebben natuurlijk bier, wijn, limonade en af en toe een mimosa. Maar het ultieme zomergevoel krijgen wij toch van sangria. Nu de temperatuur (eindelijk) een beetje omhoog lijkt te gaan wordt het hoog tijd om weer eens van sangria te gaan genieten.

CASA LOLEA BARCELONA

Sangria is volgens ons een perfect drankje voor elke picnic, bbq, Valentijnsdag of buitenborrel. Wij hebben het natuurlijk al eerder zelf gemaakt (zie Sangria, een zomers verrassing), maar proberen deze keer iets anders. In een ver verleden, voor die vervelende pandemie en reisbeperkingen, zijn wij (Emma’s moeder en ik) ooit in het prachtige Barcelona geweest. Een van de leukste restaurantjes die wij daar bezochten was Casa Lolea Barcelona. Een heel gezellig en trendy restaurant. Vooral bekend om hun 5 verschillende soorten sangria’s in de flessen met vrolijke stippen. Een echte aanrader om te bezoeken als je (hopelijk snel) weer een keertje in Barcelona bent.

casa lolea

WAAROM LOLEA SANGRIA ?

Lolea sangria is volgens ons een fijn zomers aperitief voor de picnic of de BBQ:

  • Lolea sangria bevat minder alcohol (slechts 7%) dus je kunt er heel veel van drinken
  • Het is de perfecte combinatie van bubbelwijn en fruit (eigenlijk een vloeibare fruitsalade, dus heel gezond)
  • Volgens Vivino is dit een van de beste standaard sangria’s (4,1) en sluit deze uitstekend (97%) aan op onze smaak
  • De fles is prachtig. Iedereen wordt hier vrolijk van, en je kunt hem dankzij de Grolsch-dop hergebruiken als b.v. hippe water- of limonadefles:
lolea sangria

De rode (no.1) en witte (no.2) sangria variant kun je direct drinken, maar het is eigenlijk veel leuker om ze een beetje op te hippen (verhippen?):

  • Lolea No.1 Rode sangria (traditionele rode wijn van cabernet sauvignon en tempranillo met sinaasappel- en citroensap en een hint van kaneel) – serveer in een mooi bol glas met ijsklontjes en een schijfje sinaasappel en limoen. Maak eventueel frisser door toevoeging van extra limoensap en basilicum. Kan ook in een pitcher geserveerd worden met stukjes sinaasappel en limoen met een klein scheutje Cointreau.
  • Lolea No.2 Witte sangria (witte bubbelwijn met aroma van citroen en sinaasappel) – serveer in een mooi bol glas met ijsklontjes en een schijfje limoen. Aftoppen met een aardbei en een paar blaadjes mint. Alternatief is serveren in een pitcher met aardbeien en een scheutje wodka. Goede combi met BBQ.
  • Lolea No.3 Brut (lichte bubbelwijn gemaakt van Muscat en Airen druif, milde smaak met aroma’s van groene appel, kaneel en vlierbes) – Serveer in een mooi bol glas met ijsklontjes en een schijfje limoen en blaadje mint. Geef het een twist door toevoeging van wat appel en (peper)munt. Kan eventueel ook in een champagne glas geserveerd worden.
  • Lolea No.4 – Serveer in een mooi bol glas met ijsklontjes en een schijfje sinaasappel. Kan eventueel ook in een gewoon wijnglas worden geserveerd.
  • Lolea No.5 – Serveer in een mooi bol glas met ijsklontjes met wat rood fruit en verse mint. Kan ook geserveerd worden in een champagne glas bij de extra speciale gelegenheden.

Meer mixrecepten kunnen hier gevonden worden.

WAT VONDEN WIJ ERVAN?

Wij hadden Loliea no.1 (de rode fles). Erg lekker en een super makkelijk zomers aperitief. En dankzij de hippe fles ook bij Emma heel populair. Door de alcohol natuurlijk niet geschikt voor kinderen, maar als je een paar flessen hebt, kun je er een hergebruiken voor limonade en doen zij gewoon mee met hun eigen fles. Hier gaan wij deze zomer nog wel een paar keer van genieten. En wij nemen ook zeker een fles Lolea mee als wij binnenkort de nieuwe picnic tas en wijnkoeler gaan uitproberen.

ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Op zoek naar meer lekkere (BBQ) inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

BBQ-Buddiez gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer lezen