Confit de Canard, makkelijk feestelijk!

door Maarten
confit de canard

Op zich eten wij liever verse producten, maar voor Confit de Canard maken wij graag een uitzondering. Confit de Canard is waanzinnig lekker. Verras je partner, date of gewoon jezelf met dit extreem feestelijke gerecht en geniet alsof je in een sterrenrestaurant zit!

CONFIT DE CANARD

Confit de Canard zijn gekonfijte eendenbouten. Konfijten is een methode om vlees te conserveren, waardoor je het lang kan bewaren. In dit geval worden tamme eendenbouten heel langzaam gegaard in ganzenvet. Hierna worden de eendenbouten samen met het ganzenvet ingeblikt.

Op zich eten wij liever verse producten, maar soms wil je graag doen alsof je extreem lang bezig bent geweest om een fantastisch gerecht op tafel te zetten. Ideaal voor kerst, sinterklaas, je verjaardag of om indruk te maken op een eerste date. Doe jezelf een lol en koop een blik Confit de Canard bij de lokale (blauwe) supermarkt. Ook ideaal om gewoon een blik op voorraad te hebben (gaat in theorie eeuwig mee). Kost meestal € 12,- tot € 14,- euro voor een blik met 4 boutjes (genoeg voor 3-4 personen), dus dat valt nog best mee voor een sterren diner. Absoluut een favoriet!

HOE MAAK JE CONFIT DE CANARD OP DE BBQ?

Confit de Canard kun je op verschillende manieren bereiden / verwarmen. Wij kiezen (natuurlijk!) voor de BBQ. Verwarm de BBQ indirect tot 200°C. Leg hier de ovenschotel met de eendenboutjes 15 minuten in tot deze lekker warm zijn. Grill ze daarna nog 5 minuten boven direct vuur af om er een knapperig velletje op te krijgen. N.B. de eend valt bijna uit elkaar, dus keer maximaal 1 keer om en doe dit voorzichtig!

EN WAT VONDEN WIJ ERVAN?

Doe bij de eend nog wat Pommes Duchenne uit de oven en wat gekarameliseerde worteltjes (zie foto) en je hebt een ronduit fantastisch diner voor € 6,- tot € 7,- per persoon. Wij hebben bijna zonder moeite super heerlijk gegeten. Doe jezelf een plezier en probeer dit ook een keer uit. En ongelofelijk dat deze maaltijd de hele schijf van vijf bevat (tenminste als de eend de melkproducten, groente en het brood/graanproduct heeft opgegeten).

confit de canard

CONFIT DE CANARD

Confit de Canard (gekonfijte eendenbouten) is een super eenvoudig en waanzinnig lekker gerecht als je iets te vieren hebt of veel indruk wilt maken op je date met je waanzinnige kookkunsten zonder de keuken vies te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Benodigdheden

 • BBQ (met een deksel), 200°C, indirect
 • Plate setter (hitteschild)
 • BBQ rooster
 • Ovenschotel

Ingrediënten
  

 • 1 blik Confit de Canard (eendenbouten in ganzevet)

Instructies
 

 • Maak de BBQ gereed voor indirect gebruik op 200°C.
 • Zet het blik 10 minuten in heet water, zodat het ganzenvet smelt.
  confit-de-canard-1
 • Maak het blik open en leg de boutjes met het vel naar boven in een ovenschaal. Laat er een beetje ganzenvet overeen lopen.
  confit-de-canard-2
 • Zodra de BBQ 200°C is plaats je de ovenschaal 15 minuten in de BBQ.
  confit-de-canard-3
 • Na 15 minuten haal je de ovenschaal met de boutjes uit de BBQ en verwijder je het hitteschild.
 • Grill de boutjes nog 5 minuten boven direct vuur zodat het velletje lekker knapperig wordt (n.b. de boutjes zijn super gaar en het vlees valt makkelijk van de botten, dus keer ze liefst maar 1 keer om en doe dit voorzichtig!)
  confit-de-canard-5
 • Geniet!
  confit de canard

ZOEK JE MEER LEKKERE INSPIRATIE?

Trek gekregen en op zoek naar meer lekkere BBQ inspiratie? Neem dan eens een kijkje bij onze lunchgerechten, kies iets uit voor het avondeten of maak een lekkere snack voor tussendoor!

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

BBQ-Buddiez gebruikt cookies. Door deze site te blijven gebruiken ga je hiermee akkoord. Akkoord Meer lezen